2017-09-22 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”land, himlen, hav”
Vi börjar med dofterna eukalyptus örtagård, norsken och havsbris. I pausen smörjer man in sig med ”franzbranntwein” på ömma eller stela partier. ”franzbranntwein är ett österrikiskt urgammalt medel som innehålla ren alkohol, arnica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kampfer, och olika örter från alperna. Den är väldigt uppfriskande, och man använda den till fördel om man har ont i musklerna och är generellt trött. Vi återgår in i bastun och avnjuter europeiska skogsdofter.

Kl. 19:15 Aufguss ”bergamott peeling”
I denna bastusittning börjar vi sommarfrukt dofter.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar bergamott peeling. Epsom saltet tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en citrus aufguss med bergamott och citrongräs.

Kl. 20:15 Aufguss ”örtagårds honung”
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande örtdofter från Europa. I pausen smörjer vi in oss med naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Apelsin Lavendel Örtagårds Bastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Honung, som är avslappnande.

Japansk tvagning

Kl. 17:30 till 20:30
Japansk tvagning renar både kropp och själ

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.

Tipsa dina vänner
Publicerad den Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.