2017-09-20 Aufguss på Relaxen – Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

Stora Panoramabastun ute

Kl. 18:15 Aufguss ”andas fritt”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som underlättar andningen värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linementet Franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Vi går tillbaka in i bastun och avslutar med fantastiska skogsdofter.

Kl. 19:15 Aufguss ”exotisk ros peeling”
I denna bastusittning börjar vi med karibiska dofter som kokos och karibisk rom.  I pausen går vi ut och skrubbar oss med en Ros-Saltpeeling. Saltet tar bort döda hudceller, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med 3 olika blomdofter, Jasmin Vanilj, Hibiskus och Akacia blomma.

Kl. 20:15 Aufguss ”höstpromenad” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska lugnande Örtagårdsdofter. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig humle örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften äppeldröm, en uppfriskande doft.

Tipsa dina vänner
Publicerad den 2 kommentarer

2 svar på “2017-09-20 Aufguss på Relaxen – Simhallen Härnösand

  1. Vad har du gjort med min sambo!? Han kom hem från badhuset, skulle ”träna” men han är helt ledlös och mosig! Nu ligger han utslagen på soffan och i utandningarna hör jag ett dovt pustande ord, aufguss…

    1. Det var fint att höra ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.