2018-05-18 Sista Aufguss på Simhallen Härnösand för säsongen

 

Hej alla bastuälskare, men en lite tår i ögat genomför jag nu på fredagen den sista aufguss för säsongen. Jag vill tacka alla mina gäster för en fantastisk säsong. Jag önskar er en skön sommar och på återseende nästa höst 🙂

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

Stor Panoramabastu ute

Aufguss Sittning 1: kl. 17:00 Aufguss ”tigermyntabastu”
Aufguss Sittning 2: kl. 17:30 Aufguss ”tigermyntabastu”
Vi värmer upp oss med 3 myntadofter, vi avsluta med tigermynta. I Pausen Smörjer man in sig med linimentet ”Franzbranntwein” på ömma och stela partier. ”Franzbranntwein är ett österrikiskt urgammalt medel som innehålla ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Det är väldigt uppfriskande. Vi återgår in i bastun och avnjuter en isbastu med skogsdofter.

Bastu inne

Aufguss Sittning 1: kl. 18:00 Aufguss ”koffein skrubb”
Aufguss Sittning 2: kl. 18:30 Aufguss ”koffein skrubb”
I denna bastusittning börjar vi med 2 blomsteräng dofter hibiskus och slånbär.  Efter ett dopp i kallvattenbassängen återkommer vi till bastun för en lugnande örtagårdsbastu 7 hemliga örter och kamomill enris. I anslutning  går vi till ångbastun och skrubbar oss med en kaffe-kroppsskrubb. Saltet tar bort döda hudceller rengör huden och ökar blodcirkulationen. Kaffe och koffein är en ny mode-ingrediens när det kommer till hudvård, p.g.a. kraftfull antioxidant, bra för ökad blodcirkulation. Därefter blir det en avslutande aufguss med cappuccino och amaretto.

Stor Panoramabastu ute

Aufguss Sittning 1: kl. 19:00 Aufguss ”lakrits & honung”
Aufguss Sittning 2: kl. 19:30 Aufguss ”lakrits & honung”
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande dofter. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs aufguss med 3 olika lakrits och honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Ångbastun

Kl. 16:00 till 19:30
I ångbastun kan ni njuta av doften äppeldröm

Japansk tvagning

Kl. 16:00 till 19:30
Japansk tvagning renar både kropp och själ

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.

Tipsa dina vänner
Publicerad den Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.