2017-10-06 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

Stor Panoramabastu ute

Kl. 17:15 Aufguss ”friska tider”
Vi värma upp oss med 3 olika dofter som underlättar andningsvägar  Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet Franzbrantwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Sedan blir det en utflykt till europeiska skogar.

Kl. 18:15 Aufguss ”apelsin lavendel epsompeeling”
I denna bastusittning börjar vi sommar fruktdofter.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar apelsin-lavendel epsompeeling. Havssaltet tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med apelsindofter, vi avslutar med apelsin chili.

Kl. 19:15 Aufguss ”immunbastu”  – lilla bastun inne
Vi börjar med att värma upp kroppen med 2 vinterdofter. Efter en promenad genom kallvattenbassängen avnjuta vi 2 lugnande örtagårdsdofter i lillbastun. Därefter gå vi till ångbastun. I ångbastun smörjer man in sig med helt naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 2 honungsdofter- igen i lilla bastun. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 17:00 till 18:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig pepparmynta örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun som underlättar andningen.

Ångbastun

Kl. 17:00 till 19:30
I ångbastun kan ni njuta av doften alpin trädgård, som är harmoniserande

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

Kl. 17:00 till 19:30

Japansk tvagning renar både kropp och själ

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.

Tipsa dina vänner
Publicerad den Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.