2017-09-29 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

Stor Panoramabastu ute

Kl. 17:15 Aufguss ”Hösthälsning”
Vi värmer upp oss med 3 hälsodofter, däribland Eukalyptus och Mynta. I Pausen Smörjer man in sig med linimentet ”Franzbranntwein” på ömma och stela partier. ”Franzbranntwein är ett österrikiskt urgammalt medel som innehålla ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Det är väldigt uppfriskande. Vi återgår in i bastun och avnjuter en het Isbastu olika Ört dofter.

Kl. 18:15 Aufguss ”koffein skrubb”
I denna bastusittning börjar vi med frukt dofter.  I pausen går vi ut och skrubbar oss med en kaffe-kroppsskrubb. Saltet tar bort döda hudceller rengör huden och ökar blodcirkulationen. Kaffe och koffein är nån ny slags it-ingrediens när det kommer till hudvård, p.g.a. kraftfull antioxidant, bra för ökad blodcirkulation Sen blir det en is aufguss, vi avslutar med kaffelikör doften amaretto

Kl. 19:15 Aufguss ”rom & honung” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande dofter såsom rom-vanilj, exotisk vanilj mynta och mynta choklad. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av doften färsk rosmarin

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften eukalyptus

Japansk tvagning

Kl. 17:30 till 20:30
Japansk tvagning renar både kropp och själ

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.

Tipsa dina vänner
Publicerad den Lämna en kommentar
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.