2016-12-14 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-12-14 Aufguss på Simhallen Härnösand
Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Eukamynta Örtagård”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som frigör andningsvägarna, däribland eukamynta, pepparmynta och euka frost frigör vi andningsvägarna. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter blir det en österrikisk örtagårdsbastu.

Kl. 19:15 Aufguss ”apelsin-lavendel-peeling”
I denna bastusittning börjar vi med fruktdofterna hallon, björnbär  och chili-apelsin.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar apelsin-lavendel peeling. Bittersaltet tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en is Aufguss lugna apelsindofter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Vinterdröm” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska vintertider. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med Honungs och Anis dofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 19:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Kamomill Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Bergstall, som har en fokuserande inverkan.

Nyhet

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.