2016-12-07 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-12-05 Aufguss på Simhallen Härnösand
Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”myntagård”
Med hjälp av 3 olika mynta-fruktdofter värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet Franzbrantwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter gör vi en doft utflykt till skogarna kring Medelhavet

Kl. 19:15 Aufguss ”sommarträdgård peeling”
I denna bastusittning börjar vi med Rabarber, Päron och Björnbär.  I pausen går vi ut och skrubbar oss med en Bergamot-Mynta-Saltpeeling. Saltet tar bort döda hudceller, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med citrusfrukter från Österrike, Italien och Sverige.

Kl. 20:15 Aufguss ”Advent” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska vinterdofter, däribland vinterdröm, apelsin-nejlika och nejlika anis. I pausen smörjer man in sig med helt naturlig honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig pepparmynta Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Apelsin Lavendel, som har en fokuserande inverkan.

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.