2016-11-23 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-11-23 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute
Kl. 18:15 Aufguss ”Örtagårdsbastu”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som frigör andningsvägarna, däribland Mynta, Eukalyptus och Mentol värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet Franzbrantwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter gå det hett till med en Örtagårdsbastu, däribland Kamomill Enris, Mellis Örtagård och alpin Trädgård.

Kl. 19:15 Aufguss ”Exotisk-Kokos-Peeling”
I denna bastusittning börjar vi med 3 exotiska Fruktdofter.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar Bittersalt Peeling. Bittersalt tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Därefter blir det en Aufguss med olika Citrusfrukter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Lugna tider” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande dofter såsom lavendel, Meliss. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne
Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Kamomill Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun
Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Eukalyptus, som har en fokuserande inverkan och underlätta andningen.