17-03-08 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

17-03-08 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”myntagård”
Med hjälp av 3 eteriska mynta dofter med tyngdpunkt på hälsan värmer vi upp kroppen ordentligt. I pausen Smörjer man in sig med ”franzbranntwein” på ömma eller stela partier. ”franzbranntwein är ett österrikiskt urgammalt medel som innehålla ren alkohol, arnica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kampfer, och olika örter från alperna. Den är väldigt uppfriskande, och man använda den till fördel om man har ont i musklerna och är generellt trött. Vi återgår in i bastun och avnjuter en utflykt till Europeiska skogar.

Kl. 19:15 Aufguss ”bergamott-lycka-peeling”
I denna bastusittning börjar vi med 3 olika fruktdofter.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar Bergamott Peeling. Bergamott har en frisk citrusdoft med blommiga, söta och örtiga inslag som andra citrusfrukter saknar. Bittersalt tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Därefter återgår vi in i Bastun och avnjuta en citrusbastu från Österrike, Tyskland och Italien.

Kl. 20:15 Aufguss ”örtagårds honung” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande örtdofter från Europa. I pausen smörjer vi in oss med naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig lavendel apelsin örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Alpin Örtdoft, som underlättar andningen.

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.