17-03-06 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

17-03-06 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”alpernas friska vindar”
Vi börjar med 3 dofterna av härliga alpina örter. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet franzbrantwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter gå det hett till med alpina skogsdofter, vi avslutar med pinje – kungsgran.

Kl. 19:15 Aufguss ”apelsin-lavendel-peeling”
I denna bastusittning börjar vi med exotiska fruktdofter.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar apelsin-lavendel peeling. Bittersaltet tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med apelsindofter, vi avslutar med apelsin ingefära.

Kl. 20:15 Aufguss ”immunbastu”  – lilla bastun inne
Vi börjar med att värma upp kroppen med vinterdröm och apelsin nejlika. Efter en promenad genom kallvattenbassängen avnjuta vi 2 lugna örtagårdsdofter. Därefter gå vi till ångbastun. I ångbastun smörjer man in sig med helt naturligt blomsterhonung. Efter pausen avnjuter vi en honungs aufguss med 2 honungsdofter- igen i lilla bastun. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:00
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig eukalyptus örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 21:00
I ångbastun kan ni njuta av doften meliss.

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.