17-02-27 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

17-02-27 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”andas fritt med frukt mynta”
Med hjälp av 3 frukt – mynta dofter som underlätta andningen värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet Franzbrantwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter gör vi en doft utflykt till meddelhavets skogar.

Kl. 19:15 Aufguss ”havspeeling”
Vi går över leriga akrar utmed havet, vi dyker ner till havsbotten och gör en vandring kring havsblommorna. Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar bergamott bittersalt peeling, blandat med fleur de sel. Bittersalt tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Därefter blir det en aufguss med citrusfrukter.

Kl. 20:15 Aufguss ”balsam för själen” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med lugnande dofter såsom lavendel, meliss och kamomill. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 19:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig pepparmynta Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft som underlätta andningen

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften mynta apelsin, som underlättar andningen

Japansk tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.