17-01-30 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

17-01-30 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Royal Örtagård”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som är bra för andningsvägar, däribland Ismynta, Eukamynta och Norrsken värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Vi återgår in i bastun och avnjuter en utflykt till europeiska skogar och alpina Örter, däribland Finsk Midsommar Björk och Royal Örtagård.

Kl. 19:15 Aufguss ”apelsin lavendel peeling”
I denna bastusittning börjar vi med en bär-aufguss.  I pausen går vi ut och skrubbar oss med en Apelsin Lavendel Peeling. Saltet tar bort döda hudceller, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med olika apelsindofter, vi avslutar med apelsin chilie.

Kl. 20:15 Aufguss ”vintervandring” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska vinterdofter, däribland vinterdröm, rom vanilj och nejlika anis. I pausen smörjer man in sig med helt naturlig honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 19:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Melis Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften bergstall, som är inflammationshämmande och fokuserade.

Japansk Tvagning renar både kropp och själ

japansk-tvagning

Bad och tvagning har i tusentals år har spelat en central roll i Japan. Att tvaga sig anses vara en ritual som renar både kropp och själ. Man startar med att skrubba och skölja sig i ett tvagningsrum. Det första steget i tvagning syftar till att rengöra kroppen, det andra steget renar själen.