16-11-09 Aufguss på Simhallen Härnösand

16-11-09 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-11-09 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Hösthälsning”
Vi värmer upp oss med 3 hälsodofter, däribland Eukalyptus och Mynta. I Pausen Smörjer man in sig med linimentet ”Franzbrantwein” på ömma och stela partier. ”Franzbrantwein är ett österrikiskt urgammalt medel som innehålla ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Det är väldigt uppfriskande. Vi återgår in i bastun och avnjuter en het Snöboll Bastu med Skogsdofter.

Kl. 19:15 Aufguss ”Atlantis Peeling”
Vi går över leriga Åkrar utmed havet, vi dyker ner till havsbotten och gör en vandring kring havsblommorna. Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar Apelsin Lavendel Bittersalt Peeling. Bittersalt tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Därefter blir det en Is Aufguss med Citrusfrukter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Vinterdröm” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska Vinterdofter. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Pepparmynta Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Meliss, som underlättar andningen.