16-10-31 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN
VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-10-31 Aufguss på Simhallen Härnösand
Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Hälsoresan”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som underlättar andningen värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linementet Franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter gör vi en skandinavisk Skogsvandring som avslutas med doften kamineld.

Kl. 19:15 Aufguss ”Myntagård Peeling”
I denna bastusittning börjar vi med olika Mynta-Fruktdofter.  I pausen går vi ut och skrubbar oss med en Mynta-Saltpeeling. Saltet tar bort döda hudceller, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Aufguss med 3 olika citrusfrukter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Vinterlandsskåp” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med fantastiska Vinterdofter. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med 3 olika honungsdofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Krullpepparmynta Örtbastu. Här skapas en härlig Örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Meliss , en harmoniserande och lugnande doft.