16-10-26 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

16-10-26 Aufguss på Simhallen Härnösand

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Alpin Örtagård”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som härstammar från höga höjder värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linementet Franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter är gör vi en liten skogsvandring i Centraleuropa.

Kl. 19:15 Aufguss ”Apelsin Peeling”
I denna bastusittning börjar vi med 3 fantastiska exotiska dofter. I pausen går vi ut och skrubbar oss med en Apelsin Saltpeeling. Saltet tar bort döda hudceller rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en is Aufguss med apelsindofter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Rom & Honung” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med rogivande eteriska Vinteroljor. I pausen smörjer vi in kroppen med Honung. Efter Pausen avnjuter vi en honungs Aufguss. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Meliss Örtbastu. Här skapas en härlig Örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften Apelsin Lavendel , en harmoniserande och lugnande doft.