16-10-10 Aufguss på Simhallen Härnösand

Aufguss är en bastukultur som utvecklats i Tyskland och som på svenska betyder ungefär ”hälla på”. Med hjälp av eteriska oljor som blandas med vatten och hälls på bastu stenarna, skapas en trevlig och njutbar bastumiljö. Med en speciell viftteknik med bastuhandduk skapar Michael angenäma varma vindar i bastun.

TA MED EN STOR HANDDUK ATT SITTA PÅ I BASTUN – VI BASTAR MED BADKLÄDER PÅ

aufguss6

Stor Panoramabastu ute

Kl. 18:15 Aufguss ”Hot & Cold”
Med hjälp av 3 eteriska oljor som frigör andningsvägarna, däribland Ismynta och Euka Frost värmer vi upp kroppen ordentligt. Nu lämnar vi bastun och ni smörjer in er med linimentet Franzbranntwein på ömma och stela partier. Ett österrikiskt urgammalt bastulinement som innehåller ren alkohol, Annica extrakt, eterisk kungs gran olja, mentol, kamper, och olika örter från alperna. Därefter går det hett till med en Nordeuropeisk skogsbastu med Is.

Kl. 19:15 Aufguss ”Magnesium-Power-Peeling”
I denna bastusittning börjar vi med Fruktdofterna Skogshallon, Björnbär och Chili-Apelsin.  Vi går ur bastun och skrubbar oss med en underbar Magnesium Sulfat Peeling. Bittersaltet tar bort döda hudceller, öppnar porerna, rengör huden och ökar blodcirkulationen. Sen blir det en Is Aufguss med Citrusfrukter.

Kl. 20:15 Aufguss ”Blomsteräng Honung” 
Vi börjar med att värma upp kroppen med olika blommiga Dofterna såsom Hibiskus, Schlehdorn och vit Fläder. I pausen smörjer man in sig med helt naturligt Honung. Efter pausen avnjuter vi en honungs Aufguss med Honungs och Anis dofter. Det är en njutning för både kropp och själ. Utöver flera sockerarter innehåller honung en mängd olika mineraler och vitaminer som absorberas in i huden medan man sitter i värmen. När man bastat klart duschar man av sig honungen och huden känns sammetslen.

Lilla Bastun inne

Kl. 18:00 till 20:30
In den mindre bastun inne kan ni njuta av en helt naturlig Meliss Örtbastu. Här skapas en härlig örtdoft i bastun.

Ångbastun

Kl. 18:00 till 20:30
I ångbastun kan ni njuta av doften lavendel/apelsin, som har en lugnande inverkan.